![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 2 Dołączył: 15.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Stworzyłem kontroler, który sprawdza, czy została zainicjowana sesja, a jeśli nie to czy istnieje plik cookie. Jeżeli jeden z tych warunków został spełniony, zostaje wyświetlone menu usera, w przeciwnym wypadku zostaje wyświetlona prośba o zalogowanie, bądź rejestrację. Testowałem go na "sucho" i wszystko działa ok, do czasu kiedy includowałem ten skrypt do mojego layoutu (co wiązało się także z koniecznością uruchomienia opcji allow_url_include w php.ini). Otóż, za każdym razem nie można odnaleźć pliku cookie. Stworzyłem więc nowy, uproszczony skrypt dla testu. Efekt jest dokładnie taki sam. Plik ten wygląda następująco
W widoku mam natomiast:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 2 Dołączył: 15.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie utworzyłem z niego kontroler, tylko nie wiem jak go zgrabnie dołączyć do widoku, tak, żeby stał sie jego częścią.
W tej chwili stworzyłem jeden layout w którym chcę umieścić ten skrypt, a przejściu na kolejne podstrony zmienia się tylko content. Ten post edytował Testosteron 27.10.2014, 09:38:30 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie utworzyłem z niego kontroler, tylko nie wiem jak go zgrabnie dołączyć do widoku, tak, żeby stał sie jego częścią. Używasz takich sformułowań jakbyś w ogóle nie rozumiał idei MVC. Z kontrolera masz przekazywać do widoku odpowiednią zmienną, a nie odwrotnie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 13:00 |