![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić żeby div zewnętrzny automatycznie obejmował wewnętrzne które muszą mieć position:absolute ?
overflow:auto coś nie chce działać w tym przypadku Ten post edytował m72 27.10.2014, 01:10:30 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 25.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok żeby nie bawić się w ciuciubabkę lepiej narysuję o co mi chodzi, inaczej musiałbym godzinę preparować kod pod tego posta, więc.
(IMG:http://dd102.pro-linuxpl.com/forum/divi.png) 1. Na tle głównej strony ma wyskakiwać okienko "kontener" (div-draggable). 2. W nim mają się przesuwać względem niego 2 divy po kliku w cośtam. 4. Oczywiście tylko jeden z nich ma być widoczny a drugi ma wypadać poza kontener. 3. Zaznaczam że wszystkie dane są ładowane z pliku php a tam z bazy. Tak jak pisałem wcześniej, niby wszystko mi działa ale wysokość div1, div2 można odczytać dopiero po wyświetleniu div-a a mi trzeba po zaappendowaniu danych ale przed wyświetleniem żebym za wczasu mógł dopasować wys kontenera który jak pisaliście nie może obejmować div-ów z position:absolute |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 19:18 |