![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 2 Dołączył: 15.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Stworzyłem kontroler, który sprawdza, czy została zainicjowana sesja, a jeśli nie to czy istnieje plik cookie. Jeżeli jeden z tych warunków został spełniony, zostaje wyświetlone menu usera, w przeciwnym wypadku zostaje wyświetlona prośba o zalogowanie, bądź rejestrację. Testowałem go na "sucho" i wszystko działa ok, do czasu kiedy includowałem ten skrypt do mojego layoutu (co wiązało się także z koniecznością uruchomienia opcji allow_url_include w php.ini). Otóż, za każdym razem nie można odnaleźć pliku cookie. Stworzyłem więc nowy, uproszczony skrypt dla testu. Efekt jest dokładnie taki sam. Plik ten wygląda następująco
W widoku mam natomiast:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 2 Dołączył: 15.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaglądałem do manuala CI, ale nie znalazłem tam informacji, które pomogłyby mi w zrealizowaniu tego zadania. O samej architekturze także czytałem i to nie tylko w manualu CI, ale teraz specjalnie sięgnąłem do innych stron, opisujących (ogólnie) tę problematykę. Niestety nie daje mi to praktycznej wiedzy, jak rozwiązać ten problem. Możesz dać mi przynajmniej jakieś wskazówki?
Ten post edytował Testosteron 26.10.2014, 14:27:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 09:03 |