![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 20.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
chciałbym zapytać czy ktoś ma pomysł na rozwiązanie problemu z kodowaniem znaków. Wysyłanie maili przy użyciu fsockopen działa fajnie, ustawiłem kodowanie na utf8, przez www maile wyglądają jak się należy, natomiast w kliencie poczty ms o, widać krzaki utf8. Czy jest taki sposób aby każdy z klientów pocztowych wyświetlał polskie znaki?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj.
Z doświadczenia wiem że nie można wszystkim klientom narzucić UTF-8. Jak będziesz deklarował w następujący sposób kodowanie znaków to będzie prawidłowo. Wiem z doświadczenia, wysyłamy codziennie sporo maili do klientów. Kod <?php
// Naglowki mozna sformatowac tez w ten sposob. $naglowki = "Reply-to: moj@mail.pl <moj@mail.pl>".PHP_EOL; $naglowki .= "From: moj@mail.pl <moj@mail.pl>".PHP_EOL; $naglowki .= "MIME-Version: 1.0".PHP_EOL; $naglowki .= "Content-type: text/html; charset=UTF-8".PHP_EOL; //Wiadomość najczęściej jest generowana przed wywołaniem funkcji $wiadomosc = '<html> <head> <title>Wiadomość e-mail</title> </head> <body> <p><b>Treść wiadomości</b>: To jest treść wiadomości z formatowaniem HTML.</p> </body> </html>'; if(mail('jan_testowy@serwer.pl', 'Witaj', $wiadomosc, $naglowki)) { echo 'Wiadomość została wysłana'; } Ten post edytował graficzny 23.10.2014, 07:53:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 18:11 |