![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 3 Dołączył: 4.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem ktory idealnie nadaje sie na przedszkole i nie mogę nigdzie znaleść rozwiązania. Mam funkcje która pobiera sobie dane:
I funkcje która ma je wyświetlać:
Napisałem to samo w jednym pliku i tutaj działa:
Widze gdzie jest różnica tzn że w 2 przykładzie dane z obiektu są pobierane w petli a tutaj je wysyłam stąd w 2 przykładzie mam ładnie pokazane wszystkie przykłady a w pierwszym mam pętle pierwszego rekordu ( bo tylko go przekazuje). Pytania sa 2: 1) Jak przenieść for.... do funkcji pobierz_liste...... by w widoku czyli wyswietl_liste.... mógł sobie tylko podać nazwy $tablica_bydla->numer itp.? 2) Jak z funkcji pobierającej dane przekazać liczbe znalezionych rekordów? mam zrobić tam dodatkową funkcje liczącą czy poprostu dodać drugi argument do wyswietl_liste_bydla i jemu przekazać ilość? Dzięki za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 3 Dołączył: 4.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki ci bardzo - działa właśnie tak jak chciałem!
Pozwole sobie odświeżyć temat - jak z takiego zapytania pobrać wynik i jedną zmienną dać do innego zapytania? Jak w widoku mam pętle foreach i wynik $bydle->id to chciałbym na podstawie tego wyniku zrobić zapytanie - ktoś pomoże mi to ugryść?
w strukturalnym poprostu robiłem po foreach zapytanie ale nie wiem jak to zrobić by nie było to w widoku. //EDIT Zrobiłem:
nazwe wywołuje jako $wiersz->nazwa, ale takie coś mieć w widoku to wstyd (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif) czy przerobienie tego na zasadzie:
będzie bardziej zgodne z oddzielaniem modelu/kontrolera od widoku? jak to ugryść by miało ręce i nogi? Ten post edytował Marek607 10.11.2014, 18:08:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 17:10 |