![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich serdecznie
Są to dość teoretyczne rozwarzania, a kod jest napisany przez mnie z czystej ciekawości czy coś takiego da się zrobić, taki system poprawiania "hurtowo"danych z DB. I. pobiera dane z DB II. wyświetlam je w formularzu III pola formularza mają nazwę: ++i IV. poprawiam co potrzebóje V. przy pomocy pętli for updejtuje DB teraz kod:
Wszystko działa pięknie do momentu update. Skrypt czyści wszystkie pola kolumny tabeli, zamiast dodawać poprawione dane. Dlatego moje pytanie brzmi, czy to w ogóle da się zrobić? A jeżeli tak, to gdzie mam zacząć szukać błędu? Sprawdziłam, tablica POST na pewno poprawnie przejmuje dane z formularza. Czyli problem jest gdzieś w miejscu wkładania ich do DB. Tylko gdzie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Forti: trochę mnie źle zrozumiałeś. U ciebie każde pole inputu ma swoją niepowtarzalną nazwę (battle, tag, archiv itd) i jest powiazane z konkretną kolumną tabeli.
U mnie co prawda każde pole input tez ma swoją niepowtarzalną nazwę, ale stworzoną przez przyrastanie zmiennej o 1. I jeżeli chodzi o wyświetlanie w ten sposób danych z DB to działa. Ale w drugą stronę, przy UPDATE już sprawia problemu. Ale pewnie wynika to z mojej małej wiedzy. Damonsson: Możesz poradzić coś dobrego do poczytania na temat php/mysql? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 02:29 |