![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukam wspólnika do otwarcia i prowadzenia hostingu plików.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(ctom) i poziom mojego zainteresowania spadł do 0 ..... ( bez urazy kolego ) Uzasadnij. Takich serwisów jest na pęczki - podejście "pójść na łatwiznę" jakoś spisuje projekt w moich oczach na straty. Zamiast myśleć o architekturze jak można ją łatwo skalować przy optymalnych kosztach Ty w założeniach podajesz koszty jakiejś domeny i VPS za 5 dych gdzie pewnie masz rurkę 100Mbps na 30 nodów jak napisałem wcześniej - bez uraz to tylko moja opinia |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uzasadnij. Takich serwisów jest na pęczki - podejście "pójść na łatwiznę" jakoś spisuje projekt w moich oczach na straty. Zamiast myśleć o architekturze jak można ją łatwo skalować przy optymalnych kosztach Ty w założeniach podajesz koszty jakiejś domeny i VPS za 5 dych gdzie pewnie masz rurkę 100Mbps na 30 nodów jak napisałem wcześniej - bez uraz to tylko moja opinia Jakbym chciał pójść na łatwiznę to nie szukałbym wspólników. Nie 5 dych, tylko 5 stów. Sam sobie zaprzeczasz, z jednej strony piszesz że zakup gotowego rozwiązania to źle, a z drugiej "Zamiast myśleć o architekturze jak można ją łatwo skalować przy optymalnych kosztach". "Nie od razu Rzym zbudowano". Po drugie nic jeszcze nie jest zatwierdzone. Napisałem ten temat, aby zobaczyć jakich wspólników mogę pozyskać do tego przedsięwzięcia. Dopiero wtedy ustalę na co nas stać i od czego możemy zacząć. Na chwilę obecną nikt jeszcze nie podjął decyzji, więc nie mogę określić na jakie koszty można sobie pozwolić "na start". Jeśli zebrałaby się grupka programistów to warto byłoby pomyśleć o napisaniu takiego skryptu. Sam mógłbym to zrobić, ale zajęłoby mi to zbyt dużo czasu. Ten post edytował HGWSRW 12.10.2014, 19:11:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 00:56 |