![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 295 Pomógł: 7 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem sobie taki ciekawy eksperyment obiektowy. Od jakiegoś czasu prubuję wdrożyć w życie technikę MVC (model view controller) posiłkując się knigami o JAVIE. Na domiar tego zrobilem ciekawą rzecz - a mianowicie zamiast ginąć w stosach plików wszystkie kody umieściłem w bazie danych. Po drugie aplikacja jest mocno zobiektywizowana tzn. w bazie są jedynie definicje klas obiektów. W jednej tabeli klasy, w drugiej metody w trzeciej własności.
Całość uruchamia plik index.php, potem już wszystko leci z bazy, obiekt za obiektem. Muszę przyznać że to świetna zabawa ![]() Zastanawiałem się nad napisaniem programu w VB do edycji z wykolorowywaniem z możliwością pobierania i zapisywania do bazy edytowanych treści, ale moze ktoś z was się z takim edytorem już spotkał. Po co robić coś co ktoś już zrobił i to lepiej? -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(rzseattle @ 2004-06-19 16:19:37) Jednak takie rozwiazanie ma wady. Przede wszystkim takie ze wtedy wychodzisz poza przegladarke angazyjac jakis progrm zewetrzny. Dla osoby piszacej system to moze nie jest zle, alew momencie kiedy oddajesz produkt klientowi to on chce miec dostep do wszystkiego z poziomu przegladarki. witam ... przeciez tu nic nie bylo powiedziane o udostepnianiu klientowi ![]() ![]() myle ze pomysl z ftp jest najelpszy bo jest niezalezny od os i mozna edytowac czymkolwiek [nawet tc+notatnik lub mc w skrajnych przypadkach ] i w miare latwo go zrobic ... mam juz szkic kodu ale czekaja mnie teraz egzaminy wiec gotowy serwerek bede mial za jakis tydzien ... powiem tylko ze chyba bedzie wersjonowanie na nim nawet ![]() pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 16:27 |