![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie dotyczy modyfikacji mojego formularza.
W tej chwili moje checkbox'y w formularzu wygladają tak:
Chciałbym jednak dla części z checkbox uzyskać zwiększoną funkcjonalność. Chodzi o to. żeby użytkownik formularza mógł zmodyfikować domyślną wartość tego checkboxa "przykłądowy tekst z wartością" na inną. Czyli chciałbym przesyłać wartość pola textarea, jeżeli odpowiadający mu checkbox został zaznaczony (przesłąć textarea jako wartość checkbox). Założenia: 1) Chciałbym, aby powiązane pary checkbox - textarea znalazły się w tablicy check[], aby uniknąć nadawania każdemy z checkboxów innej nazwy i niepotrzebnego zwielokrotnienia liczby danych przesyłąnych z formularza. Jeżeli nazwa musi być indywidualna dla kazdego checkbox to jak wstawić zaznaczone checkboxy do tabeli check[] przed wysłaniem danych z formularza. Rozumiem że pary checkbox - textarea powinny być powiązane jakimś id (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? aby stworzyć powiązanie tych dwóch elementów (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Proszę o podpowiedź jak to zrealizować. Dziekuję |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok...mam to :-)
Na koniec jeszcze raz super dziękuje za pomoc. Twoją cierpliwość mocno nadwyrężyłem i następnym razem, chyba się dwa razy zastanowisz, zanim komuś pomożesz :-) Tak jak pisałem jesteśmy na dwóch rożnych poziomach. Uwierz, że jak widzę takie rozwiązanie jak to, to mam banan na tworzy od ucha do ucha...coś co ja bym skrobał 200 linijkami kodu ty rozwalasz systemem w 10 linijkach. Pozdrawiam i dziękuje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 18:27 |