![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
założyłem Na OVH serwer VPS 4gb ramu 3 proce itd. Zainstalowałem CENTOSA i panel zpanelcp wg.: https://www.nazwa.pl/pomoc/produkty-i-uslug...anel-na-centos/ ale wait time jest ogromny sięga od 1s do nawet 6s: http://tools.pingdom.com/fpt/#!/bSQRtf...ittlethings.pl/ my.cnf [mysqld] datadir=/var/lib/mysql socket=/var/lib/mysql/mysql.sock user=mysql # Disabling symbolic-links is recommended to prevent assorted security risks symbolic-links=0 innodb_buffer_pool_size = 32M sort_buffer_size = 1M join_buffer_size = 8M read_buffer_size = 8M max_connections = 100 wait_timeout = 100 table_definition_cache = 800 thread_cache_size = 16 table_open_cache = 1K innodb_force_recovery = 0 query_cache_size = 32M query_cache_limit =1M [mysqld_safe] log-error=/var/log/mysqld.log pid-file=/var/run/mysqld/mysqld.pid long_query_time=1 log-slow-queries=/var/log/mysql/log-slow-queries.log log-queries-not-using-indexes <IfModule prefork.c> StartServers 8 MinSpareServers 5 MaxSpareServers 20 ServerLimit 256 MaxClients 256 MaxRequestsPerChild 4000 </IfModule> a oto wynik skryptu który miał pokazać ile zużywa apache # sh ap.sh Apache Memory Usage (MB): 0 awk: (FILENAME=- FNR=1) fatalny błąd: próba dzielenia przez zero Powiem szczerze jestem załamany i nie mam pojęcia co mam z tym fantem zrobić i co jest nie tak |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 29.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
apc cache i dodatkowo moduł page speed od wujka googla dawno załadowane mysqltuner oraz tuning-primer także stosuje zalecenia a generalnie zasobów pamięci nigdy nie przekroczyłem 50% tak samo z procesorem więc zasobów nie brakuje mimo wszytko nie działa tak jak bym chciał
Siedzę nad tym prawie dwa tygodnie na serwerze jest tylko jedna strona oparta o prestashop i zpanelcp generalnie, jeżeli wejdziecie na stronę to zauważycie, że strona sama w sobie ma przymulenie na początku po czym szybko się pojawia to przymulenie to wait time pokazywany na testach a reszta jak widać na teście ładuje się szybko. Odnośnie optymalizacji kodu strony to mam wystarczające doświadczenie by ta strona ładowała się w oka mgnieniu ale z serwerami nie miałem do tej pory do czynienia i nie mam pojęcia dlaczego serwer tak długo odpowiada na zapytanie. A już całkowicie mnie dziwi ZEROWE zużycie ramu dla Apache Ten post edytował zagir 8.10.2014, 21:16:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 7 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
apc cache i dodatkowo moduł page speed od wujka googla dawno załadowane mysqltuner oraz tuning-primer także stosuje zalecenia a generalnie zasobów pamięci nigdy nie przekroczyłem 50% tak samo z procesorem więc zasobów nie brakuje mimo wszytko nie działa tak jak bym chciał to masz pewnie tylko wlaczony opcode cache dla php i nic wiecej, michodzi o cachowanie statycznego kontentu zeby apka w ogole nie dzialala kiedy nie musi. Odnośnie optymalizacji kodu strony to mam wystarczające doświadczenie by ta strona ładowała się w oka mgnieniu ale z serwerami nie miałem do tej pory do czynienia i nie mam pojęcia dlaczego serwer tak długo odpowiada na zapytanie. A już całkowicie mnie dziwi ZEROWE zużycie ramu dla Apache Uzyles mpm prefork wiec dziala dokladnie tak jak powinno, tworzy osobne procesy pehapa ktore obsluguja request, apache nie ma nic do roboty poza kolejkowaniem requestow i przekazywaniem danych w jedna i w druga strone. Pehap bedzie obciazony zaleznie od ciezkosci projektu, jak masz tam mase kodu z tylu albo jakis duzy flejmłolk, to pewnie zobaczysz wzrost zuzycia ramu i cpu przy pikach. Tak jak napisal kolega wyzej mysql tuner do optymalizacji konfiguracji i PRZEDEWSZYSTKIM zdebuguj zapytania do sql, bo dam sobie leb urwac ze sie laduje dlugo bo czeka az mysql przemieli baze. Ten post edytował cepa 9.10.2014, 07:07:25 |
|
|
![]()
|
|
to masz pewnie tylko wlaczony opcode cache dla php i nic wiecej, michodzi o cachowanie statycznego kontentu zeby apka w ogole nie dzialala kiedy nie musi. Dokleiłem twoją twórczość ale nie widzę żadnej różnicy, chyba że coś źle robię ale dokleiłem w index.php na początku a to nie należy do trudnych rzeczy a jak puściłem ab -n 100000 -c 200 http://littlethings.pl/ to zabiło mi serwer (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) musiałem restartować PRZEDEWSZYSTKIM zdebuguj zapytania do sql, bo dam sobie leb urwac ze sie laduje dlugo bo czeka az mysql przemieli baze. Jak mam zdebugować zapytania konkretnie bym prosił czyli krok po kroku BARDZO PROSŻĘ PS. Po restarcie tak jakby szybciej chodzi ale że zapchałem pingdom to nie mogę sprawdzić Ten post edytował zagir 9.10.2014, 17:34:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 02:39 |