![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Planuje stworzenie projektu w ktorym bede wykorzystywal duza ilosc danych/rekordow. Mam na mysli rekordy rzedu kilku milionow... Dlatego moje pytanie. Czy MySQL jest w stanie obsluzyc duze obciazenie na bazie przy duzej ilosci zapytan, wysylaniu/odbieraniu danych, Czy Postgre bedzie dawalo sobie rade z tym lepiej/gorzej ? Pytanie moze padlo juz na forum, lecz nie moglem znalezc informacji na ten temat. Czy ktos moze sie wypowiedziec na moj temat ?
Ten post edytował Ace 19.06.2004, 09:03:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 9.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Juz te topic przeczytalem wczesniej, a nawet jeszcze kilka bylo. Nadal nie odpowiada mi to na proste pytanie. Czy mysql przy np 10 mln rekordow wykaszani sie ? czy bedzie dzialal... Te topic mowia o stabilnosci postgre i o szybkosci mysql... czytalem je, ale nie znalazlem tam odpowiedzi na moje pytanie.
prosze o odpowiedz w stylu "Tak mysql nie obsluzy 5-15 mln rekordow" , albo " postgre wydaje sie byc w tych okolicznosciach wydajniejszy "... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 29.09.2025 - 16:17 |