![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Poszukuję ciekawego tematu do pracy magisterskiej, chciałbym stworzyć stronę internetową technologie: PHP, HTML/HTML5, CSS/CSS3, JS - jQuery - Ajax (stronę mógłbym przygotować w wersji RWD). Chcę stworzyć coś, co mógłbym później rozwijać, tak aby tylko na pracy magisterskiej się nie skończyło. Z początku myślałem o stworzeniu gry, na bazie thecrims.com gangsters.pl, ale myślę że to nie jest dobrzy pomysł i promotor się na taki pomysł nie zgodzi. Proszę o pomoc! Z góry dziękuję za każdy pomysł (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na magisterkę wątpię by zgodził się na wykonanie aplikacji "bez problemu" - musisz sobie znaleźć problem natury algorytmicznej - np. Masz do dyspozycji 30 autobusów oraz mapę ulic wraz z przystankami. Za pomocą ogólnie dostępnych algorytmów (ptasi, mrówkowy, karalucha itp) znaleźć optymalne rozwiązanie, tak aby np. trasy autobusów były minimalne, a wszystkie przystanki byłyby odwiedzane. Do tego możesz użyć webgl do rysowania, do panelu administracyjnego. Algorytmiczej? Ja pisałem pracę kilka lat temu o optymalizacji projektów opartych m.in. na ZF w dużych projektach - była problematyka, było zagadnienie nad którym można się głowić i o to chodzi w pracy. Zresztą peter13135 świetnie to opisał. Od siebie dodam jeszcze, że dobrym tematem jest taki, który można rozwiązać na wiele sposobów. Taki CMS, to dalej tylko CMS - nieważne co byś w nim zrobił, ale można podejść do tego samego w inny sposób, np.: - Nowoczesne technologie w systemach zarządzania treścią, a ich dostępność. Masz temat z problematyką, gdzie można filozofować, a jednocześnie chodzi dalej o Twojego CMSa. I inna sprawa. Martwisz się, że projekt trzeba oddać?! Moja praca była poparta projektem, ale częściowym. Równolegle do pisania pracy, pracowałem w grupie nad dużym projektem i nie mogłem go ot tak, oddać na uczelnie - można to obejść, można to załatwić, trzeba tylko dobrze pomyśleć i dobrze obgadać z promotorem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 13:26 |