![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Chciałbym zrobić na stronie ładny URL. W Plikiu .htaccess wrzuciłem coś takiego:
Options +FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteRule ^articles-([^-]+).html$ articles.php?id=$1 [L] w linku pojawia mi się taki url articles.php?id=1 chciałbym na poczatku dla przetestowania żeby zmieniło się na cos takiego articles-1.html ale niestety nie działa. Co robie źle? Serwer mam ma az.pl. Plik z .htaccess wrzuciłem do katalogu główwnego oraz do katalogu ze stronką |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Problem polegał na tym, ze potraktowales pytanie autora doslownie. Nie zastanowiles sie przez chwile, ze moze mu chodzilo o to co pytal: o ladne urle, a nie o zabezpieczenia przed duplicate content itp.
Potem doslownie odpowiedzi autora zaczal brac Turson, pomimo, ze pierwszy jego post był po jasnej stronie mocy. Potem przeszedl na ciemną strone mocy i dyskusja zeszla na zly tor. Przywrocilem ten tor na wlasciwy. Fakt, moze potem niepotrzebnie dodalem coś od siebie, ale jak juz pisalem, ze jak widze ze temat leci nie na temat i uczestniczą w nim osoby, ktore teoretycznie powinny dojsc co jest tematem, to mnie krew zalewa. Wiem, jestem nerwowy, powinieniem jesć snickersy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 09:00 |