![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 0 Dołączył: 27.07.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Chciałbym zrobić na stronie ładny URL. W Plikiu .htaccess wrzuciłem coś takiego:
Options +FollowSymLinks RewriteEngine On RewriteRule ^articles-([^-]+).html$ articles.php?id=$1 [L] w linku pojawia mi się taki url articles.php?id=1 chciałbym na poczatku dla przetestowania żeby zmieniło się na cos takiego articles-1.html ale niestety nie działa. Co robie źle? Serwer mam ma az.pl. Plik z .htaccess wrzuciłem do katalogu główwnego oraz do katalogu ze stronką |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Uzylem "cienki" nie zeby podkreslac twoją zerową wiedzę, tylko po to, by dwoch innych odpowiadajacych zrozumialo wkoncu, ze to co ci sie wydaje ze chcesz, nie koniecznie jest tym, co naprawde potrzebujesz. I jak się okazalo tak w rzeczywistosci było.
Zapytales o rzecz, którą teoretycznie dałoby się zrobic, ale nie miala ona zadnego praktycznego sensu. Ale znalazl się teoretyk, ktory powiedzial ze sie da i brneliscie dalej bez sensu w to. Dopiero jak wkoncu napisalem jak ma byc, to dwoch załapało a Ty też wkoncu raczyles napisac, ze tak, faktycznie o to mi chodzi. Nie musisz dziekowac. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 09:16 |