![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 199 Pomógł: 2 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Stawiam nowy serwer, które wersje PHP , Apache , Mysql instalowac ? PHP 5.5.17 ? Apache 2.4 ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej Stawiam nowy serwer, które wersje PHP , Apache , Mysql instalowac ? PHP 5.5.17 ? Apache 2.4 ? Najnowsze. Bądź tylko świadom posiadania najnowszej wersji PHP (stare śmieci mogą nie działać). imo, lepiej przejść na nginx + php-fpm (dotdeb np.) + mysql 5.5 (ze względu na pewniejszą stabilność) Apache 2.4 + PHP-FPM też będzie śmigać elegancko. zainstaluj to co masz w repo Po co? W repo często są stare wersje (Apacza 2.4 nadal w oficjalnych nie ma). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co? W repo często są stare wersje (Apacza 2.4 nadal w oficjalnych nie ma). w repo mam Apache 2.4.9 z możliwością aktualizacji do 2.4.10 PHP 5.5.12 z możliwością aktualizacji do 5.6.0 mysql-server 5.5.37 z możliwością aktualizacji do 5.5.39 lub możliwość instalacji 5.6.19 oczywiście jest repozytorium testinga więc możliwe że w eksperymentalu jest coś nowszeg więc nie rozumiem zarzutów |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oczywiście jest repozytorium testinga więc możliwe że w eksperymentalu jest coś nowszeg Na produkcji też to zainstalujesz? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ja tam wychodzę od zawsze z założenia, że web server, PHP/Ruby/Python (teraz już te dwa ostatnie to nie), bazy zawsze warto kompilować samemu. Masz dokładnie takie moduły, jakie potrzebujesz. Ponadto, jak tam jestem zwolennikiem idealnego odwzorowywania środkowiska developerskiego czy testowego (vide problemy z SF2 i libicu na CentOS). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 16:29 |