![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykładowo w WP i TLEN pojawiły się podfoldery w skrzynkach typu "Odebrane" i "Inne". W tych drugich ląduje głównie SPAM.
Jak sobie poradzić z lądowaniem w tym folderze np. w przypadku formularzy rejestracyjnych? Korzystam z klasy SWIFTMAILER. Z tego co zauważyłem do inne lecą maile z adresów typu admin@, powiadomienia@. Co dziwne częściej do inne (np. w tlen) lecą te same maile, tylko wysłane przez SMTP - wysłane przez mail() lądują już w odebranych. Jak sobie sobie z tym radzić, są jakieś artykuły czy specyfikacje? PS. Dla WP zauważyłem komunikat o niebezpiecznej treści co zawsze jakiś % osób mogło odrzucać, a wynikał on z głupiego kawałka CSS.. -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, wysyłam maila podwójnie - wersja HTML + automatyczna wersja TXT (w locie usuwam znaczniki HTML).
Możliwość podglądu wersji TXT zauważyłem np. w WP. O podpisywaniu maili muszę poczytać. Jeszcze jedna ciekawostka - Gmail wyświetla obrazki domyślnie tylko jeżeli wysyłam via SMTP, gdy wyślę mail()'em to nie dość że na tylko żądanie je wyświetli, to jeszcze nie można zapamiętać tego wyboru. Tak więc funkcja do wysyłania troszkę mi się rozrasta. W zależności gdzie mail leci to wysyłam go różnym protokołem (niestety potestowałem 5 najpopularniejszych skrzynek i z mail() jest lepsza skuteczność). -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 17:50 |