Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [CSS]RWD - ekran telefonu
marcus753

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Właśnie testuje różne rozwiązania RWD na swojej stronie i napotkałem mały problem...

Otóż mój telefon ma rozdzielczość FHD iphone ma rozdzielczość: 1136 x 640 Jak teraz mogę przygotować stronę żeby tu i tu wyświetlała się podobnie ?

Oczywiście mamy media queries tylko co z tego że zaznacze tam max-width 600px jak w telefonie mam rozdzielczość większa niż w monitorach ?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
marcus753

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Po prostu zastanawiam się jak ten temat ugryźć, chciałbym wyświetlenie strony uzależnić od rozdzielczości ale z tego co widzę w większości telefonów załaduje mi się duża wersja strony. Inną sprawą jest to że nawet jeśli jakimś cudem wykryje że to urządzenie mobilne to przy różnych rozdzielczościach telefonów na jednym bloczek będzie miał np. 200px i zajmował 1/3 ekranu a na innym 1/6 ekranu...

Jest jakaś możliwość aby stronę przygotować w rozdzielczości np. 600px (dzięki temu większość elementów będzie odpowiednio duża) a telefony same będa ją skalowały do swoich ekranów ?

Teraz jak wyświetlam oryginalną stronę to tak właśnie się dzieje, każdy telefon skaluje ją do swojego ekranu i trzeba ją potem powiększać.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 7.10.2025 - 09:51