![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w temacie. Jakby ktoś, coś widział, słyszał o promocji na Burzę to piszcie. Chętnie zakupię (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Raczej Personal licence
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak inni, ale moim zdaniem to nie jest kwestia, czy finansowo jest to "do udźwignięcia", tylko kwestia tego, czy jest to opłacalne.
Przesiadka na inne IDE to na początku pewna strata czasu, do tego opłata i człowiek ma sieczkę w głowie, czy mu się to opłaca. Jeśli ktoś jest zdecydowany na PHPStorma, to po prostu go kupi, jeśli nie, to nawet nie wejdzie w ten temat (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) A jeśli się waha, to będzie czekał na promocję, bo wtedy ten przeskok jest łatwiejszy do przełknięcia. Poza tym, mało jest pewnie osób, którym wystarczy prywatna licencja. Ja np. przesiadając się na PHPStorma, musiałbym wykupić dwie licencje komercyjne i jedną prywatną, więc mam nad czym się zastanawiać. Jakby ktoś pytał, to pracuję w kilku miejscach i lubię mieć jednakowe środowisko w każdym miejscu pracy. Także cena, dajmy na to te 400zł, to jest cena za ulepszenia względem darmowego netbeansa patrząc z perspektywy mojej i kolegów wyżej. Na razie, nie doszukałem się zmian, które moim zdaniem byłyby tyle warte (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ale powoli sobie obadam go lepiej. Ten post edytował Daimos 20.09.2014, 19:11:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 05:14 |