![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje jakiś limit w przeglądarce. Chciałbym wrzucić tam zdjęcia przy pierwszym ładowaniu strony, tak aby nie wczytywały się z serwera. Załóżmy że mam tego dosyć sporo, czy istnieje jakiś limit na to?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niezrozumiale napisałem. Chodziło mi o to że jeżeli klient pobierze dany ogromny obraz składający się z kilkuset zdjęć, to następnie zacznie to wrzucać w - załóżmy - divy( z odpowiednim ustawieniem pozycji). Mimo iż na ekranie wyświetli się tylko część tego obrazu, to chyba nie oznacza że dalsza część się nie wczytała. Zakładam że w tej sytuacji w każdym z div-ów znajduję się pełen obraz ale tylko część tego obrazu jest ujawniona, natomiast ukryta reszta nie znika i powoduje obciążenie. Nie znam się na tym super ale wydaje mi się że wyświetlanie tego obrazu na ekranie np. 100razy spowodowałoby obciążenie w rami, ponieważ obraz wczytane są w całości i to że widzimy tylko kawałek tego obrazu nie oznacza że reszta nie jest załadowania i nie obciąża.
Proszę potraktować to z przymrużeniem oka. Jak już pisałem nie znam się na tym... Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 05:53 |