![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak w temacie, kojarzycie jakies artykuly w sieci odnosnie pisania dobrego jakosciowo kodu w javascripcie?
Jak formatowac kod, jak nazywac poprawnie zmienne, metody, obiekty, jak sie do nich odwolywac, gdzie i jakie komentarze umieszczac? Zaczynam powoli nabierac doswiadczenia w tym jezyku i wypadalo by troszke ustandaryzowac swoja wiedze, usystematyzowac pisanie kodu co wiadomo.. na reke pracodawcy zawsze. Bylo by milo gdybyscie cos podrzucili jak znacie, ewentualnie rzucili jakas swoja sugestia. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 10 Dołączył: 2.08.2012 Skąd: DW Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Pisz taki kod jaki sam chciałbyś odziedziczyć po kimś. Z czasem oraz ucząc się na błędach, człowiekowi standardy kodowania zmieniają się, idąc w kierunku tych najpopularniejszych. Lepiej od razu zdecydować się na coś ogólnie dostępnego aby ułatwić i sobie i innym życie. Jak patrze na swoje wypociny w JS sprzed lat 12tu to mam ochotę autora zdzielić przez łeb (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Z czasem, samemu doszedłem do tego co jest opisane w docu wrzuconym przez Dajmiena. A przecież mogłem zacząć od razu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak patrze na swoje wypociny w JS sprzed lat 12tu to mam ochotę autora zdzielić przez łeb (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ale przecież 12 lat temu (w 2002)roku JS był w powijakach, najnowszą przeglądarką był IE6, standardy webowe nie istniały, a na stronach się przeważnie wykorzystywało applety Java do wszelkich rzeczy z animacją/zaawansowany, interfejsem. JS z tego był wtedy głowńie uzywany wtedy do jakichś gowienek. Wstydzic sie kodu w JS sprzed 12 lat, to tak jakby się wstydzić, że kiedyś się pisało strony na tabelkach (a wszyscy tak robili w końcu) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 22:11 |