![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie. Miałem już wiele podejść, ale za każdym razem po prostu trafia się linijka,w której nie wiem "co mówi". Dlatego wpadłem po poradę,bo mam już dosyć bez sensownego analizowania kodu wyłącznie w pamięci. W jaki sposób można analizować jQuery? Tzn. czy są jakieś kodowe metody, które pomagają w odczytywaniu linijek jquery?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękowac. Wiesz Prince, właściwie to sam się domyślłem, że chodzi w tym konkretnym if'ie o "radzenie sobie" jQuery z dom, ale bardziej chodziło mi o dokładne zrozumienie poszczególnych wierszy. Co do this[0], to też załapałem, że chodzi o jakiś pierwszy element tablicy, ale wolałbym to wiedzieć konkretniej tzn. jaki element? W dodatku wszędzie w ifach na końcu jest "return this". Czasem mam problemy z rozszyfrowaniem na co konkretnie wskazuje dany a dany this.
Co do stack'a, to szczerze mówiąc nie wiedziałem, że można tam wrzucać nawet całe bloki kodu. Także dobrze wiedzieć. przede wszystkim mam wrażenie, że źle zrozumialem twoje pytanie na poczatku. Załozylem, że chcesz analizować jakas strone, ktora korzysta z biblioteki jQuery. A ty chyba chcesz analizować kod źródłowy samej biblioteki jQuery, prawda? Zgadza się;-) Generalnie jeśli słabo znasz czysty JS to będzie Ci bardzo trudno zrozumieć kod jQuery. Lepiej odwróć kolejność - najpierw pisz swoje skrypty, czytaj o JS, analizuj inne prostsze kody, a dopiero jak będziesz czuł się pewnie w JS to siądź do analizowania jQuery. Też tak myślę, choć niestety pojawilali się na forach ludzie, którzy mi gadali "A po co ci czysty js?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Porypało cię(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) itd". Dlatego zdarzało się, że odkładałem czysty js i brałem się za proste kodowanie w jQuery. Ale sęk w tym, że proste skrypty w jquery mi nie wystarczą. Wolałbym umieć więcej. Ten post edytował finito 14.09.2014, 10:39:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 18:38 |