Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Sensowne analizowanie jQuery
finito

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

No właśnie. Miałem już wiele podejść, ale za każdym razem po prostu trafia się linijka,w której nie wiem "co mówi". Dlatego wpadłem po poradę,bo mam już dosyć bez sensownego analizowania kodu wyłącznie w pamięci. W jaki sposób można analizować jQuery? Tzn. czy są jakieś kodowe metody, które pomagają w odczytywaniu linijek jquery?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
finito

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Dziękowac. Wiesz Prince, właściwie to sam się domyślłem, że chodzi w tym konkretnym if'ie o "radzenie sobie" jQuery z dom, ale bardziej chodziło mi o dokładne zrozumienie poszczególnych wierszy. Co do this[0], to też załapałem, że chodzi o jakiś pierwszy element tablicy, ale wolałbym to wiedzieć konkretniej tzn. jaki element? W dodatku wszędzie w ifach na końcu jest "return this". Czasem mam problemy z rozszyfrowaniem na co konkretnie wskazuje dany a dany this.

Co do stack'a, to szczerze mówiąc nie wiedziałem, że można tam wrzucać nawet całe bloki kodu. Także dobrze wiedzieć.

Cytat(PrinceOfPersia @ 13.09.2014, 23:49:31 ) *
przede wszystkim mam wrażenie, że źle zrozumialem twoje pytanie na poczatku. Załozylem, że chcesz analizować jakas strone, ktora korzysta z biblioteki jQuery. A ty chyba chcesz analizować kod źródłowy samej biblioteki jQuery, prawda?

Zgadza się;-)

Cytat(kamil4u @ 14.09.2014, 10:39:03 ) *
Generalnie jeśli słabo znasz czysty JS to będzie Ci bardzo trudno zrozumieć kod jQuery. Lepiej odwróć kolejność - najpierw pisz swoje skrypty, czytaj o JS, analizuj inne prostsze kody, a dopiero jak będziesz czuł się pewnie w JS to siądź do analizowania jQuery.

Też tak myślę, choć niestety pojawilali się na forach ludzie, którzy mi gadali "A po co ci czysty js?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Porypało cię(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) itd". Dlatego zdarzało się, że odkładałem czysty js i brałem się za proste kodowanie w jQuery. Ale sęk w tym, że proste skrypty w jquery mi nie wystarczą. Wolałbym umieć więcej.

Ten post edytował finito 14.09.2014, 10:39:46
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 7.10.2025 - 18:38