![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie. Miałem już wiele podejść, ale za każdym razem po prostu trafia się linijka,w której nie wiem "co mówi". Dlatego wpadłem po poradę,bo mam już dosyć bez sensownego analizowania kodu wyłącznie w pamięci. W jaki sposób można analizować jQuery? Tzn. czy są jakieś kodowe metody, które pomagają w odczytywaniu linijek jquery?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
przede wszystkim mam wrażenie, że źle zrozumialem twoje pytanie na poczatku. Załozylem, że chcesz analizować jakas strone, ktora korzysta z biblioteki jQuery. A ty chyba chcesz analizować kod źródłowy samej biblioteki jQuery, prawda?
To zmienia trochę postać rzeczy. Niestety co do biblioteki jQuery, to nie wnikałem w nią specjalnie na poziomie kodu źródlowego (bo do zwykłego korzystania z jQuery nei jest to potrzebne), ale jak wrzucisz to w Google, to pierwszy wynik z google zwraca tę strone na stackoverflow: http://stackoverflow.com/questions/1257394...s-this-refer-to A tam jak wół masz napisany komentarz Handle $(DOMElement): Kod // Handle $(DOMElement) if ( selector.nodeType ) { this.context = this[0] = selector; this.length = 1; return this; } czyli ten kod radzi sobie z przypadkiem, kiedy ktoś podał DOMElement jako argument do funkcji $ (czyli innymi slowy wezmie zwykły element np. document.body czy ten uzyskany przez document.getElementById i wsadzi ten element do jQuery (na tyle na ile jestem w stanie wywnioskować po zerknieciu na te linijki i przeczytaniu komentarza na górze) Kod $(document.body).css(............cos tam dalej, dopisz sobie sam.....) wtedy selector JEST elementem (a nie np. stringiem, bo do funkcji $ mozesz podac rowniez stringi (np. $('#costam') ), i wtedy zlapie to inny if. Z obiektow jQuery mozna korzystac jak z tablic, wiec dlatego masz this[0] ustawione na element. this.context natomiast nie weim do czego sluzy, ale generalnie wydaje mi sie, ze jQuery jest na tyle popularna biblioteka, ze nie zdziwilbym sie gdyby gdzies w ANGLOJEZYCZNYM internecie o tym pisali. Przeszukaj stackoverflow, githuba, blog Johna Resiga, sciagnij jakas wersje jQuery z komentarzami czy adnotacjami, jesli taką znajdziesz... Ten post edytował PrinceOfPersia 13.09.2014, 22:51:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 02:33 |