![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jeśli chcecie mieć szybko komputer bo akurat Wasz stary grat padła nie wybierajcie firmy x-kom.pl. Na stronie pięknie piszą że jeżeli zamówisz za X:xx godzin to komputer będziesz miał jutro. No to zamówiłem czym prędzej (zapłaciłem przelewem na konto) bo sprawa gardłowa - nie mam na czym pracować - został mi stary 10 letni komputer. Czas w oczekiwaniu na nowy komputer szybko mija - a na stronie i mailu żadnych informacji o liście przewozowym, cisza. Zadzwoniłem - w kolejce byłem 7-my. Odebrał miły Pan, kazał podać numer zamówienia i... potwierdził że kasa jest u nich na koncie a komputer... sie składa!!! I że w poniedziałek pewnie złożą to we wtorek może bedzie i że powinienem dostać informacje na maila że to tyle trwa. Otwieram poczte sprawdzam jeden mail, drugi, przeszukuje spam nic nie ma. Nie przeprosił - powiedział tylko że oczywiście mogę zrezygnować z zamówienia. Taaak jasne i kasę będą mi przesyłać przez tydzień - pomyślałem. Poczekam i zobaczę co dalej. Skoro oni składają i się spieszą to już mogę sobie wyobrazić jak szybko komputer sie popsuje. Jeśli admini i moderatorzy nie skasują z jakiegoś powodu tego wątku poinformuję Was o rozwoju sytuacji. Tak na marginesie - ich slogan reklamowy X-KOM - satysfakcja gwarantowana. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj regulamin i sprawdź czy te 24h nie są robocze, czyli 3 doby.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj regulamin i sprawdź czy te 24h nie są robocze, czyli 3 doby. Aha, czyli regulamin swoje, a informacja widniejąca na stronie swoje? Tym bardziej, że to informacja rzucająca się w oczy, pogrubiona i dla mnie jasna... "Zamów w ciągu xx godzin, a OTRZYMASZ JUTRO". Dla mnie jest to jasno powiedziane, więc wydawało mi się, że regulamin głosi to samo. Więc po co w ogóle taka "promocja"? Nie było napisane, że "być może dostaniesz jutro" tylko "dostaniesz jutro". Dzień poślizgu jeszcze byłby ok, ale wysłanie paczki dopiero po 2 dniach, która może mi przyjść na 4 dzień? Nie jest mi akurat potrzebny na gwałt zamówiony sprzęt, dlatego poczekam, ale po prostu denerwuje mnie takie podejście do klienta. Czy w każdej tego typu promocji trzeba węszyć podstęp, chociaż informacja jest jasno napisana? Poprzedni laptop przyszedł mi po 2 dniach od złożenia zamówienia, bo tak było napisane, więc nie było problemu. Skoro wiedzą, że taka "promocja" nie wypali na 80%, to jaki jest sens jej umieszczania? Ale to na razie mój 1 zakup w tym sklepie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aha, czyli regulamin swoje, a informacja widniejąca na stronie swoje? Nie do końca tak jest. Akurat w X-komie jest tak, że te komunikaty zmieniają się w zależności od godziny, do której możesz złozyć zamówienie. Sklep jednak zawsze MUSI zostawić sobie furtkę na wypadek szeregu sytuacji, które mogą wpłynąć na czas dostawy. Nikt nigdy nie zagwarantuje Ci w stu procentach dostawy na drugi dzień. Po prostu. Skoro wiedzą, że taka "promocja" nie wypali na 80%, to jaki jest sens jej umieszczania? Ale to na razie mój 1 zakup w tym sklepie. Ja bym jednak bliżej był opinii, że wypala w 90% przypadków. W ciągu ostatnich 6 miesięcy robiłem tam 5 razy zakupy. 4 razy przesyłka była na drugi dzień roboczy, raz na trzeci dzień od momentu złożenia zamówienia. Czy w każdej tego typu promocji trzeba węszyć podstęp, chociaż informacja jest jasno napisana? Może nie podstęp i nie w każdej, ale nie można wyłączać logicznego myślenia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 22:39 |