![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatni temat jaki przeczytałem to ten:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=143153 A kilka już przeszukałem (wraz z sub-tematami) jednak nie znalazłem nic co spełni mój problem (bądź za słabo JS umiem bo nadal jestem w nauce podstaw). Chce zmieniać język strony zależnie od wybranego: Jednak nie wiem jak zrobić funkcję JS która by pobierała obecny adres, i jeśli niema lang to doda domyślny czyli ?lang=en. A jeśli jest to zamieni na wybrany, proszę o wskazówki (zastosuję switch). Ten post edytował ZaXaZ 6.09.2014, 17:12:20 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcesz aby podczas nawigacji po stronie cały czas trzymać w URL język? Ma to niebanalne znaczenie z punktu widzenia SEO i użyteczności. Ale w przypadku bez wersji językowej w URL możesz po prostu ustawiać język domyślny strony. Ewentualnie rozwiązaniem jest badanie $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'] i wedle tego ustawianie języka, kiedy nie jest jawnie podany. Lepiej język domyślny niech będzie w URLu. Co w przypadku robotów indeksujących? Ma zaindeksować tylko jeden język? @OP Ale dlaczego Ty sobie tego nie sprawdzisz po stronie backendu? To jest jakiś CMS czy coś własnego? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 15:23 |