![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktoś wiem jak udostępnić serwer na swoim komputerze w internecie?
W moim przypadku KRASNAL 2.6. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja najpierw poznawałem Perla a potem zabrałem się za php. Moim zdaniem Perl jest trudniejszy a przynajmniej takie odniosłem wrażenie. php od razu mi się spodobał. Może było mi łatwiej bo zawsze występują podobieństwa w składni obu języków. Co do C to masz rację. Dasz sobie radę. Nie stawiałbym tak bardzo na "automatyzację" ochrony, gdyż mam większe zaufanie do serwerów, na którymi czuwają ludzie i mają swoje zwyczaje. Znam kilka i każdy admin ma trochę inne podejście do tematu i rozwiązuje ochronę po swojemu oraz różnie konfiguruje serwer. Najgorszy jest tzw standard, gdzie od razu wiadomo jak będzie wszystko poustawiane. Jeżeli mogę coś doradzić to dobrym pomysłem jest użycie drugiego kompa jako zapisująego logi. Wtedy wyczyszczą Ci logi na głównym serwerze a Ty będziesz ich miał na drugim. Oczywiście cały czas mówimy o wersji kiedy chcesz usługę sprzedawać a nie kiedy serwer stawiasz tylko dla siebie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:18 |