![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam funkcje która przewija mi scrolla na sam doł kiedy dodawana jest nowa wiadomosc, ale chciałbym aby ta opcja nie wykonywała się gdy przewine wiadomości do gory by przeczytać starsye wiadomosci. Uciazliwe jest gdy czyta ktos starsze wiadomosci i nagle przyjdzie nowa i mu zjedzie na sam doł.
przewijanie u mnie wygląda tak, wraz z dodaniem nowej wiadomosci wykonuje się pryewinicie Kod $('#show').animate({ scrollTop: $('#massages').height() }, "slow"); return false; Jak sprawdyc to ye rusyzem suwak do gory i dopiero jak wroce sam na sam doł to ma znowu automatycznie scrolowac |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 0 Dołączył: 11.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W momencie gdy scroll bedzie na samym dole. Hmm pomysł mam taki zeby scrolowalo automatycznie gdy juz na ekranie jest za duzo wiadomosci w oknie diva wtedy pojawia sie suwak i gdy nadejdzie nowa wiadomosc przesuwa w dol. Tak mam. Ale gdy ktos zaingeruje w pozycje suwaka i przesunie wyzej automatyczne scrolowanie przestale dzialac. Ponowne jego aktywowanie nadejdzie ze zdazeniem kiedy uzytkownik sam zjedzie na sam dol scrola i od tego mamentu znow gdy przyjdzie wiadomosc bedzie automatycznie scrolowac. Nie wiem jak i na jakich parametrach stworzyc odpowiedni warunek do tego.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 09:05 |