![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie do bardziej doświadczonych. Jak zaimplementować w widoku widoczność zmiennych z kontrolera. Nie chodzi mi o to jak przekazać wartość zmiennej z kontrolera do widoku, np. w Zendzie, ale jaki mechanizm to wykonuje i jak.
Interesuje mnie sam sposób w jaki jest to uzyskane. Interesuję się nieco szkieletami PHP od strony technicznej i nie bardzo wiem, jak jest ta wspaniała właściwość osiągalna. Pewne elementy niezbędne do napisania własnego MVC już opanowałem, ale powyższa sztuka, jest dla mnie niewiadomą... Proszę o wsparcie. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, Turson. Jeszcze tylko techniczne pytanie. Jak można skłonić np. NetBeans'a, aby podpowiadał w inkludowanym (w metodzie) widoku zadeklarowane pola i metody. Rozumiem, że przy implementacji metod magicznych, powiedzmy gettery i settery bądą niewidoczne, bo mogą być fizycznie nie zaimplementowane. Ale przecież pewne metody będą i pola również. Chodzi o to, aby w kodzie widoku $this-> dawała podpowiedzi. Po prostu z wygody, aby nie wędrować np. do skryptu z klasą jak się zapomni jakąś nazwę.
Ten post edytował rnest 30.08.2014, 18:09:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 22:11 |