Dane z pliku XML do bazy SQL |
Dane z pliku XML do bazy SQL |
25.08.2014, 08:44:17
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 429 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) |
Witam szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedniej podpowiedzi jak zrobić aby dane z zewnętrznego pliku xml były zapisywane w bazie danych sql.
Chodzi mi o to że ze strony o pogodzie odczytuję dane z pliku xml. Dane te aktualizują się co jakiś czas (co 30 min) http://www.yr.no/place/Polen/Vest-Pommern/...no/forecast.xml Czy jest ajkiś sposób aby można było zapisać te dane w odpowiednich tabelach w mojej bazie danych. Import musiał by robić się automatycznie z możliwością zadpisywania danych jeśli były zmienione oraz z możliwością dodawania nowych id bo codziennie pojawiają się nowe prognozy na kolejne dni. Mam nadzieję że wyjaśniłem o co mi chodzi nie potrafię sobie z tym poradzić. Proszę o jakieś wskazuówki lub przykładowy kod. Z góry dziękuję i pozdrawiam. |
|
|
27.08.2014, 07:46:26
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 523 Pomógł: 6309 Dołączył: 27.12.2004 |
Spojrz jeszcze raz na moj poprzedni post.... Masz tam podany cały poprawny kod...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 10.11.2024 - 19:04 |