Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Jak i gdzie rozpopularyzować portal?
mrc

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cześć

Jakie znacie sposoby na to, by rozpopularyzować nowy portal w sieci? Pomysły które mi przychodzą do głowy:

- płatna reklama Google/Facebook, prowadzenie fanpage
- spam na forach dyskusyjnych i w komentarzach (bardzo nielubiana forma reklamy)
- założenie bloga który łatwo jest wypozycjonować i tam promować portale

Czy znacie jeszcze jakieś inne formy reklamy w internecie?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
mrc

-----

A reklama na facebooku? Mam na myśli oczywiście płatną reklamę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
Dejmien_85

-----

Cytat(mrc @ 22.08.2014, 12:17:35 ) *
A reklama na facebooku? Mam na myśli oczywiście płatną reklamę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Według polskich marketerów (Piotr Majewski, Paweł Danieleski), płatna reklama na Facebooku jeszcze rok temu opłacała się bardziej niż Google AdWords (więcej leadów za mniejszą kasę). ; )

Cytat(tzm @ 22.08.2014, 11:58:43 ) *
Nikt nie karze Ci wierzyć w cud. Uwierz w siebie. To też ważne.

Ja w siebie wierzę, ale nie będę czekał na to, aż serwis sam mi się rozrośnie - mogę wyglądać podobnie do tej kobiety, która czekała na ławce na idealnego mężczyznę. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

Cytat(viking @ 22.08.2014, 12:05:18 ) *
Skuteczność mailingu Onetu to było jak dobrze pamiętam 0,01%. Czy warto płacić? ;-)

Nie, takich rzeczy się nie robi (mam na myśli wykupowanie mailingów takich serwisów jak onet, wp, interia - tam są wymęczone listy).

Jeśli chcesz dobrą listę, to najlepiej jest samemu wyszukać w googlach serwisy, na których przebywać może Twoja grupa docelowa, a następnie odezwać się do administratorów (zapytać o cenę za wysłanie mailingu). AdTaily także nie jest takie złe.

Odradzam także mailingi z allegro, są nic nie warte.

PS W przeszłości zajmowałem się marketingiem internetowym (na rzecz własnej firmy), także co nieco się w tym temacie orientuję (szczególnie w temacie e-mail marketingu, autoresponderów itd).
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.10.2025 - 08:21