![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Panowie/Panie, jak zrobić stronkę w php (wydaje mi się, że będzie najlepiej) aby można było sterować przekaźnikami na serwerze? Mam programik dzięki któremu steruje (konsola Linux, Debian) w ten sposób: /var/www/power.sh on 1 -włączy przekaźnik nr.1 /var/www/power.sh off 1 -wyłączy przekaźnik nr.1 /var/www/power.sh status 1 -wyświetli status (on/off) przekaźnika nr.1 Do sedna... jak to zrobić, aby na stronie była ikona (ikony-docelowo około 100) która jest obrazkiem on.png lub off.png (według statusu) a jak ją kliknę to się zmieni w stan przeciwny? Tak na chłopski rozum... Otwieram przeglądarkę, wchodzę na swoją stronę i wyświetlają mi się ikony z aktualnym stanem przekaźników. Kliknę na ikonę z np. "on", a ona mi się zmieni na "off" i w tle uruchomi program, czyli wyłączam przekaźnik. Ten post edytował piterek-23 19.08.2014, 21:01:45 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 14 Dołączył: 25.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli wszystko dobrze zrozumiałem to by tak to miało wyglądać + dodałem warunek, by nie było możliwości wywoływać ponownego uruchomienia, kiedy jest już on aktywny
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 11:15 |