![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemacie.
Ostatni wziąłem na warsztat Laravel 4.2 Poglądałem trochę na YT, poczytałem i zabrałem się do dzieła. Pytanie na dyskusję. W jaki sposób ładnie rozwiązać sprawę modułowości aplikacji. Głównie Front/Backend. Czy dodatkowo stosować podział w ramach modułu na submoduły np. User, Post, Category itp. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 23 Dołączył: 23.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz zrobić także podział na moduły (jak np. w Symfony/Zendzie), tj.
app/modules/modul1/controllers (plus reszta folderów, np. modele, pluginy itd.) app/modules/modul2/controllers (plus reszta folderów, np. modele, pluginy itd.) Tylko oczywiście należy pamiętać, że folder "modules" musi zostać dodany do class-mappera, tak samo jak i klasy (composer dump-autoload/artisan dump-autoload) - ale to raczej oczywista rzecz (piszę to w gwoli przypomnienia dla Laravel newbies). Przy tym podziale masz troszkę łatwiej, bo gdy chcesz później do innej aplikacji wgrać dany moduł, to kopiujesz tylko jeden folder z wszystkimi plikami modułu (i nie musisz osobno wklejać kontrolerów, modeli i innych plików danego modułu). Ten post edytował Dejmien_85 20.08.2014, 07:34:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 06:11 |