![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No jak w temacie, jak przeglądam forum i ogólnie sieć to CI jest traktowany jako bardzo bardzo niszowy framework.
Skąd na niego takie ciśnienie? Zanim dobrze wgryzłbym się w S2 czy Z2 to minęło by parę tygodni żeby zrozumieć co tak na prawdę CI traci do tych frameworków. Mógłby mi ktoś przybliżyć o co chodzi? Sam osobiście jestem wyjątkowo bardzo zadowolony z tego rozwiązania i pluję sobie w twarz że tak późno wziąłem się za programowanie obiektowe. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z symfony2 jest tak, że on rozpoczął pewien trend pisania aplikacji. Wiele komponentów symfony jest wykorzystywanych w wielu innych frameworkach czy cms'ach, więc jak nauczysz się symfony, to poniekąd nauczysz się po trochę każdego z tych frameworków które bazują na komponentach symofny. No i w symfony masz taką ilość gotowych generatorów, że kilkoma komendami możesz sobie cały crud wygenerować łącznie z widokami. A czy to są ciężkie frameworki, to cóż, zobacz na te miliony stron działających na wordpressie który z kilkoma pluginami potrafi alokować 20-30mb pamięci na request. Czym jest więc symfony które w trybie dev zjada 10mb+ na jeden request ?
Co do laravela, podoba mi się orm (eloquent) który został tam użyty. Aczkolwiek routing to trochę dziwny tam jest, ale idzie się przyzwyczaić. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 15:36 |