Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Wyświetlanie wieku z tabeli - cURL
benzulli

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

1. while ($row = mysql_fetch_array($rows))
  2. {
  3. $name = $row['name'];
  4. $nameS = str_replace(" ", "+", $name);
  5. $nameS = str_replace("&", "%27", $nameS);
  6. $nameC = str_replace("&", "'", $name);
  7. $nameCsec = str_replace(" ", " ", $nameC);
  8. $nameF = str_replace("&", "'", $name);
  9. if(preg_match("/$nameCsec/", $link)) {
  10. [b] preg_match("@width:20%;\" >(.*?)</td>@", $link, $age);[/b]
  11. $arr_online .= '<tr><td><span style="color:green"><a target="_blank" href="http://strona.pl/index.php&name='.$nameS.'">'.$nameF.'</a></span></td><td>'.[b]$age[0][/b].'</td></tr>';
  12. } else {
  13. $arr_offline .= '<tr><td><span style="color:red">'.$nameF.'</li></span></td></tr>';
  14. }
  15. }

Witam

Mam tabelę użytkowników z imieniem i nazwiskiem, potrzebuję wydobyć wiek tych użytkowników, którzy są online. Próbowałem komendą preg_match, ale niestety wydobywa ona tylko pierwszy rekord, a resztę zostawia i rekordy wyświetlone się powtarzają (powtarza się pierwszy rekord we wszystkich komórkach).

Chciałem zrobić coś takiego, że np preg_match('@$name - tutaj wszystkie reguły i droga do wieku (.*?) a po lewo byłby wiek@', $link, $age), lecz niestety nie działa, bo w pierwszej opcji nie można z tego co wiem mieszać warunków ze zmiennymi.

Dzięki z góry za pomoc.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
aniolekx

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

pierwszy preg_match sprawdza dla całej pobranej czy strony czy istnieje ta osoba, a drugi znów dla całego setu szuka wieku, ale to nie oznacza ze weźmie wiek dla tej konkretnej osoby, weźmie zawsze dla pierwszej, ww drugim preg match nie masz wyszczególnionej tej osoby (pattern znow powinien uwzględniać jak ta osoba się nazywa)

ja bym pobrane dane obrobił do tablicy i sprawdzał w tablicy po imieniu i nazwisku (to nie jest unikalne niestety)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 5.10.2025 - 13:34