![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich:)
Przeszukałem forum i widzę, że nie jestem jedyną osobą, która nie jest zwolennikiem API allegro jak i chciałaby skorzystać z cURL'a, aby móc ułatwić sobie życie. Nie znalazłem tam odpowiedzi na moje pytanie więc zakładam nowy temat:) Otóż mój problem związany jest z aukcjami allegro. Mam kilkadziesiąt aukcji na allegro i chcę szybko dodać bądź usunąć dość krótki kod HTML do aukcji/z aukcji. Allegro udostępnia API i byłoby to idealne rozwiązanie gdyby nie ich dokumentacja...:/ Kiedyś od znajomego usłyszałem o cURL w php... Wczoraj usiadłem przy laptopie i zacząłem czytać i oglądać kursy związane z cURL. No i pomyślałem, że to jest to czego dokładnie potrzebuję, więc zabrałem się za pisanie skryptu. Napisałem coś takiego:
Czyli najpierw pobieram nagłówki z allegro, aby móc uzupełnić pola formularza niezbędnymi danymi. I chyba jest postęp bo wydaje się, że formularz został przesłany a pole login uzupełnione o login, tylko że... dostaję taką o to informację... "W formularzu wystąpił błąd Ten formularz stracił ważność, wyślij go ponownie." Czyli chyba wysyłam stare dane w formularzu z nagłówków..., ale mogę się mylić... Zapewne jest parę błędów w skrypcie, ale mam nadzieję, że znajdzie się chociaż jedna osoba, która pomoże mi w rozwiązaniu mojego problemu. Ten post edytował Hardzik 3.08.2014, 06:02:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za szybką odpowiedź(IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
No po prostu nie przekonuje mnie ich API:/ Czytałem dużo opinii na temat ich API, spojrzałem na dokumentację, potem na artykuły pomocne w pisaniu aplikacji z wykorzystaniem ich API i stąd takie moje spojrzenie na ich dokumentacje. Hmm... Nie wiem czy miałbym dostać bana, za edycję moich aukcji. Wiem, że allegro udostępnia narzędzia 'pomocne', dzięki którym mogę uzyskać taki sam efekt... Tylko pozwól mi to przeanalizować. Skrypt zaloguje się za mnie na moim koncie, czyli: użyję cURL'a aby zalogował się na moim koncie na allegro wysyłając nagłówki w stylu "Jestem użytkownikiem allegro, korzystającym z przeglądarki internetowej i logującym się na swoim koncie". Następnie po zalogowaniu wykorzystam cURL'a (CURLOPT_RETURNTRANSFER + preg_match_all), aby móc pobrać listę moich wszystkich aukcji (no i tam dodatkowe skrypty pozwalające pobrać wszystkie aukcje bo jest ich tyle, że nie mieszczą się na jednej stronie). Następnie użyję pętelki, aby móc dodać do każdej aukcji krótki kod HTML. I to tyle. Chciałbym stracić 1-3 dni, aby napisać skrypcik, który w parę minut wykona za mnie żmudne zadanie. Mam pomysł jak to zrobić, ale mam problemy, z którymi chciałbym się podzielić z innymi użytkownikami jak i je przedyskutować i wyciągnąć odpowiednie wnioski. Pozdrawiam:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 14:44 |