Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> "Oferujemy" w ogłoszeniach o pracę
Pyton_000

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

@sowiq natchną mnie na napisanie tego wątku (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Bardzo często w ofertach o pracę widzimy ile to nie oferujemy benefitów. Rozwój, kariera, szkolenia, wyjazdy ble ble ble...

Ile firm faktycznie wywiązuje się z tego sama bez potrzeby naciskania ze strony swojego pracownika?
Czy u was w firmie macie namacalne benefity które wam obiecywano w ogłoszeniach?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Sephirus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Ja już nie pamiętam ogłoszenia, z którego startowałem do firmy ale wydaje mi się, że nie było tam dużo bonusów poza rozwojem, karierą itp.

Pod tym kątem nie mam nic do zarzucenia bo faktycznie rozwój jest (ale w sumie jak się robi zróżnicowane i coraz to trudniejsze projekty to nie powinno być inaczej). Kariera małymi kroczkami też posuwa się do przodu.

Jeśli chodzi o inne rzeczy to owszem jestem docenianym pracownikiem (w sensie czuję to sam) ale kwestie finansowe/podwyżki trzeba startować samemu. Jeśli sami o nic nie poprosimy nikt raczej nam tak po prostu nie da. Wydaje mi się to zupełnie normalne. Pracownik prosi o podwyżkę i ją dostaje, czasem taką jak chce, czasem niższą a czasem nawet wyższą od zakładanej. Grunt aby dostał. Najgorsze są obiecanki - z tym jednak sam się nie spotkałem.

Podsumowując - w większości przypadków wszelkie zapewnienia się spełniły. O finanse trzeba jednak walczyć samemu i ich pilnować.

P.S. To co się nie spełnia zazwyczaj w moim odczuciu to teksty w stylu:

Cytat
- praca w młodym, doświadczonym i "dobrym" zespole

i podobne teksty - czasem jak patrzę jak niektórzy coś robią albo zaglądam w kod... sami wiecie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.10.2025 - 23:04