![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Mam pliki changelog.txt, readme.txt i zastanawiam się -> w jakim folderze powinny się znajdować?
2. Pytanie do osób które zarabiają ponad 250zł, Większość osób po opanowaniu podstaw tworzą tematy typu "Co po php" ja jednak mam pytanie "Jak dalej z php", podstawy opanowałem już dawno, póki co uczę się przeglądając manual, Staram się używać jak najwięcej funkcji nowo poznanych (trzymając się przy tym wydajności) jednak pomijając kwestie czasu, Jak wy się uczycie? Tak jak opisałem? Przy projektach jeśli są z innymi szukacie nowo poznane funkcję? Jeszczę inaczej? - bo jakoś chyba się uczycie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) , sposobów jest wiele ale chciałbym wiedzieć przy czym najbardziej pogłębiacie wiedzę. Ten post edytował ZaXaZ 24.07.2014, 13:39:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 23 Dołączył: 23.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale chciałbym wiedzieć przy czym najbardziej pogłębiacie wiedzę. Najlepszy sposób to pisanie aplikacji. Chcesz się nauczyć jak pisać? Wybierz sobie jakiś cel, np. "Stworzę serwis ogłoszeniowy z panelem administratora, a także użytkownikami, którzy będą mogli tworzyć swoje konta, a później dodawać ogłoszenia, a admini będą weryfikować te ogłoszenia, bla, bla, bla, itd...". Do tworzenia serwisu wybierz sobie jakiegoś frameworka (na początek CodeIgniter wystarczy) i zacznij pisać. Podczas pisania spotkasz masę problemów (od drobnych, np. weryfikacja kont, hashowanie haseł, po trudniejsze - zazwyczaj związane z logiką aplikacji). Wyznacz cel (określ co chcesz zrobić) i zacznij pisać aplikację, wtedy spotkasz się z wszystkimi problemami i zagadnieniami, z jakimi spotykają się programiści - i będziesz zdobywał cenne doświadczenie. Pamiętam moje początki, były dokładnie jak Twoje - zaczynałem od przeglądania manuala, ale nauka zaczęła się dopiero wtedy, gdy zacząłem pisać swoją pierwszą apkę (serwis). Także działaj! ; ) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 01:00 |