![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jestem w trakcie szukania serwera VPS. Cena ~ 500zł na rok.
Prosiłbym Was o pomoc. Stronka jaką stworzyłem odświeżana jest co 12 sekund na urządzeniach mobilnych. Największy ruch to około 80 klientów. Na zwykłym hostingu przy 50 online wszystko jest ok. Problem zaczyna się przy 60 - 70 online. W logach komunikaty o braku wolnych slotach PHP. Na VPS-ie zamierzam zainstalować NGINX+FastCGI + SSL, PHP 5.3, MySQL, OpenVPN. Chciałbym się dowiedzieć czy poniższe parametry maszyny wystarczą. Łączna moc procesora: 2 GHz Z podziałem na rdzenie: 1 x 2 GHz Gwarantowana pamięć RAM: 2048 MB |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za info. rzeczywiście oferta w miarę konkurencyjna. Czyli OVh jednak blado na tle konkurencji wypada:(
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 23 Dołączył: 23.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za info. rzeczywiście oferta w miarę konkurencyjna. Czyli OVh jednak blado na tle konkurencji wypada:( Pozornie blado, z tego co zauważyłem, jeden z moich najtańszych VPS-ów z OVH stoi na AMD Opterona 4284 (procesor klasy intel i7), także sprzęt jest dobry. Przejrzałem stronę Axfone (mają dobre ceny), ale znałem informację o tym, że do VPS-ów używają Xeonów 2.4 (czyżby chodziło o starą wersję z 512 KB L2 i 400MHz FSB?), także niższa cena zawsze niesie ze sobą niższą jakość. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 11:06 |