![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Mam pliki changelog.txt, readme.txt i zastanawiam się -> w jakim folderze powinny się znajdować?
2. Pytanie do osób które zarabiają ponad 250zł, Większość osób po opanowaniu podstaw tworzą tematy typu "Co po php" ja jednak mam pytanie "Jak dalej z php", podstawy opanowałem już dawno, póki co uczę się przeglądając manual, Staram się używać jak najwięcej funkcji nowo poznanych (trzymając się przy tym wydajności) jednak pomijając kwestie czasu, Jak wy się uczycie? Tak jak opisałem? Przy projektach jeśli są z innymi szukacie nowo poznane funkcję? Jeszczę inaczej? - bo jakoś chyba się uczycie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) , sposobów jest wiele ale chciałbym wiedzieć przy czym najbardziej pogłębiacie wiedzę. Ten post edytował ZaXaZ 24.07.2014, 13:39:06 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak się składa, że mam zęby zjedzone na Czatach GG i powiem Ci Tyle, że w nich tyle OOP co dwie marne klasy od GG czyli praktycznie nic. Żadnych wzorców projektowych, Dziedziczności czy polimorfizmu. To tylko podstawy i uwierz, że żeby przestawić się z myślenia strukturalnego na obiektowe potrzeba sporo czasu i praktyki. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ooo sory... W PushConnection są pola i metody statyczne... To coś... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 285 Pomógł: 18 Dołączył: 30.01.2014 Skąd: <?=$_GET['city']?> Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak się składa, że mam zęby zjedzone na Czatach GG i powiem Ci Tyle, że w nich tyle OOP co dwie marne klasy od GG czyli praktycznie nic. Żadnych wzorców projektowych, Dziedziczności czy polimorfizmu. To tylko podstawy i uwierz, że żeby przestawić się z myślenia strukturalnego na obiektowe potrzeba sporo czasu i praktyki. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ooo sory... W PushConnection są pola i metody statyczne... To coś... mi te dwie marne klasy ułatwiły zrozumienie dostęp do metod publicznych (przez ->) swoją drogą całą reszte co opisałeś mam w książcze "dla osób które znają podstawy" - "Mistrz PHP - Pisz nowoczesny kod" jestem z jej zadowolony i polecam, pierwszy dział OOP, drugi PDO, itd jest także o polimorfizmie w którymś z dalszych działów, polecam szczególnie osobą które tworzyły by własny server(lub posiadają) bo dalsze działy niestety dla takich osób, (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) btw. te klasy przydało by się napisać od nowa, błędy za błedami z ich strony ;|. Nowe pytanie (Tym razem MySQL - mam nadzieje ze dozwolone w tym dziale) Moglby ktos mi wytlumaczyc co oznacza np tinyint(1) vs tinyint(2) varchar(3) vs varchar(4) w tekstowym zdaje mi sie ze to maksymalna dlugosc ale czy sie nie myle?, a jak w liczbowych?-przeciez one maja okreslona dlugosc. czytalem cos tam o zerofil ale wszystko zapomnialem wiec licze ze ktos da taki post ze raz na zawsze sie nauczę. Ten post edytował ZaXaZ 25.07.2014, 12:34:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 12:48 |