![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 3 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie czy jest możliwość przekazania do metody zmiennej w taki sposób: ?
w CI często jest spotykana konstrukcja typu:
w Laravelu mamy nawet:
Dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 3 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki wielkie za pomoc (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) po prostu zmienna musi być obiektem wtedy możemy w nieskończoność używac konstrukcji
klasa->własciwosc->obiekt->wlasciwosc->obiekt.... Mam jeszcze pytanie o jedną rzecz, załóżmy że do klasy chciałbym dodawać dynamicznie pola i nigdy nie wiem jakie ostatecznie pola będzie miała ta klasa... np. robie sobię klase post i w konstruktorze przypisuje wszystkie zmiennej ze zmiennej $_POST do klasy post coś w stylu:
niestety ze zdefiniowanym dostępem private już nie działa ;( I pytanie klucz czy coś takiego jest poprawne z punktu widzenia OOP ? Piszę teraz klasę Input która ma mi zarządzać wszystkimi plikami jakie odbieram od użytkownika i chciałbym zrobić sobie podklasy File, POST, GET, SERVER oraz klasy cookie i session Ten post edytował marcus753 17.07.2014, 17:19:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 06:12 |