![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jeśli chcecie mieć szybko komputer bo akurat Wasz stary grat padła nie wybierajcie firmy x-kom.pl. Na stronie pięknie piszą że jeżeli zamówisz za X:xx godzin to komputer będziesz miał jutro. No to zamówiłem czym prędzej (zapłaciłem przelewem na konto) bo sprawa gardłowa - nie mam na czym pracować - został mi stary 10 letni komputer. Czas w oczekiwaniu na nowy komputer szybko mija - a na stronie i mailu żadnych informacji o liście przewozowym, cisza. Zadzwoniłem - w kolejce byłem 7-my. Odebrał miły Pan, kazał podać numer zamówienia i... potwierdził że kasa jest u nich na koncie a komputer... sie składa!!! I że w poniedziałek pewnie złożą to we wtorek może bedzie i że powinienem dostać informacje na maila że to tyle trwa. Otwieram poczte sprawdzam jeden mail, drugi, przeszukuje spam nic nie ma. Nie przeprosił - powiedział tylko że oczywiście mogę zrezygnować z zamówienia. Taaak jasne i kasę będą mi przesyłać przez tydzień - pomyślałem. Poczekam i zobaczę co dalej. Skoro oni składają i się spieszą to już mogę sobie wyobrazić jak szybko komputer sie popsuje. Jeśli admini i moderatorzy nie skasują z jakiegoś powodu tego wątku poinformuję Was o rozwoju sytuacji. Tak na marginesie - ich slogan reklamowy X-KOM - satysfakcja gwarantowana. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie czytałem tematu, jednak jako osoba pracująca na stanowisku specjalisty ds. handlowych w podobnym sklepie powiem ci co zrobiłeś źle:
Zakupiłeś tanio myśląc że dostaniesz sprawnie i szybko! Tak samo jak ludzie robią z RTV euro AGD itp. produkt dostępny na miejscu ale jednak kilka dni trzeba czekać. Inna sprawa: kupujesz coś co w ceneo jest baardzo tanio. Okazuje się że czekasz nawet kilka tygodni! i dodatkowo masz przesyłka 2x droższą niż powinna być (ups mnie skasował 19zł za komputer do 10kg, dany sklep wysyła takie rzeczy za 39zł u UPS ;], za odbiór osobisty również zapłacisz kilka złoty itp. Jest kilka firm w polsce które: złożą Ci komputer w 2 godziny z dostępnych części złożą Ci komputer w 1-2 dni z przetestowaniem, zianstalowaniem systemu itp. z części niedostępnych od ręki - czas może się wydłużyć gdy okaże się że np. płyta główna jest wadliwa, na twoje szczęście bo next day firma ta otrzymuje nową płyte, a ty czekałbyś miesiąc na reklamacji gwarancyjnej. ale są też takie jak tutaj czy "tanie markety" gdzie ludzie sądzą że będą lepiej obsłużeni lub dostaną sprzęt taniej i szybciej niż w małej prywatnej firmie za rogiem. Przykre, prawda? Sam jesteś sobie winien, x-kom jedynie zawinił tym że postępują tak jak 90% polskich firm na rynku - byle ściągnąć klienta do siebie, byle otrzymać zapłate a co dalej to już inna sprawa... większość klientów machnie ręką i poczekają, inni z kolei po proszą o zwrot kasy. Problem jest u ludzi - klientów że kupują tam gdzie im się lepsze bajki wciśnie. Ja osobiście x-kom itp. firm nie lubie - szanuje ich jedynie za ich wyszukiwarkę produktów na stronie - nie ma lepszej w polsce ;] zwłascza notebooków. Nie będę reklamować swojego sklepu, jednak zawsze mówie że czas oczekiwania do 2-3 dni roboczych pod warunkiem ze nie będzie problemów w trakcie produkcji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 08:27 |