![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 137 Pomógł: 2 Dołączył: 2.07.2007 Skąd: Ostrzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poznałem właśnie wzorzec rejestr i mam taki problem:
register.php
register_start.php
register2.php
Najpierw startuje od register_start.php, potem klikam na linka i mam taki błąd: Fatal error: main() [<a href='function.main'>function.main</a>]: The script tried to execute a method or access a property of an incomplete object. Please ensure that the class definition "Register" of the object you are trying to operate on was loaded _before_ unserialize() gets called or provide a __autoload() function to load the class definition in C:\xampp\xampp\htdocs\php\register2.php on line 9 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jeszcze raz:
rejestr ma funkcjonowac w ramach jednego żądania. Plik rejestru ma byc zawsze dołączony Do rejestru wrzucasz na poczatku rozne rzeczy: np. obiekt bazy, obiekt wiadomosci, obiekt logow i inne. W innym plikach/klasach odbierasz sobie z rejestru co w danej chwili ci potrzeba. Jesli chcesz cos wrzucic innego, to tez mozesz, ale musisz to odebrac w ramach tego samego żądania. Rejestr sluzy glownie do trzymania obiektow w ramach tego samego żądania. Nie sluzy do przenoszenia obiektow w sesji miedzy żądaniami. Jak chcesz tak robic, to wszystkie uzyte klasy musisz wpierw zaladowac, co jest bez sensu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 20:30 |