Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> wirtualny serwer na kompie dla ASP.NET
travi

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Mam system sklepowy oparty na ASP.NET. Mam pliki aspx, css itp i chce go odpalić u siebie aby edytować szablon sklepu.
Na "WebServ" nie działa. Jak mogę to odpalić na kompie aby mieć podgląd wprowadzoanych zmian w CSS?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
travi

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

sarkazm niepotrzebny... rozumiem po polsku, ale nie dzialalem wczesniej na IIS. "blad wystepuje w przypadku problemu z odczytem pliku konfiguracyjnego"? Nie wiem jak to interpretowac i nie wiem o ktory plik chodzi. Problem z odczytem? Jakieś chmody ustawić czy moze uprawnienia?

Jesli chodzi o plik: web.config to może powienienem tam ścieżki jakieś zmienić? Jesli o inny plik to chce po prostu dowiedziec się o jaki i to naprawić. Po prostu pisze aby uzyskać pomoc bo pierwszy raz widze IIS i ASP.NET. Zawsze działałem na systemach opartych o PHP jak Prestashop, opencart itp.

Jeśli ktoś może mi dać wskazówkę to będzie miło po prostu. Może w moim wieku już nie myslę tak szybko jak 20 letni młodzian albo od tego gorąca mózg mi paruje:]

Pozdrawiam.

---------
ok z tego co widze mam sugestie taką: "Delete the malformed XML element from the ApplicationHost.config file or from the Web.config file."
tylko jak znaleźć ten nieprawidłowo utworzony element XML w pliku? (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)

Ten post edytował travi 9.07.2014, 14:49:16
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 13.10.2025 - 22:34