![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 10 Dołączył: 8.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam kod i zastanawiam się czy i jak można by go skrócić czy możecie pomóc?
Ten post edytował KotWButach 3.07.2014, 14:51:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko co da się zrobić za pomocą CSSa powinno się nim robić - to tak na przyszłość. Optymalnie w JS dodajesz tylko albo odejmujesz odpowiednie klasy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko co da się zrobić za pomocą CSSa powinno się nim robić - to tak na przyszłość. Optymalnie w JS dodajesz tylko albo odejmujesz odpowiednie klasy. W tym przypadku mam inne zdanie. Po co bałaganić CSS kolejnymi klasami, kiedy jedyną różnicą jest widoczność elementu? To jest jedna (a może jedyna?) z tych właściwości, które lepiej zdają egzamin jako inline style. Ten post edytował SmokAnalog 4.07.2014, 23:23:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tym przypadku mam inne zdanie. Po co bałaganić CSS kolejnymi klasami, kiedy jedyną różnicą jest widoczność elementu? To jest jedna (a może jedyna?) z tych właściwości, które lepiej zdają egzamin jako inline style. I wtedy zaśmiecisz HTML. Struktura dokumentu CSS naprawdę nie ucierpi jeśli dodasz do niej dwie klasy: .hidden, .visible. A style inline są zawsze "be". |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A style inline są zawsze "be". To twoje zdanie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ja trzymam się swojego zdania na temat display: none. Nie podobają mi się klasy typu "hidden", bo to tylko prosty tymczasowy stan, a nie jakaś rodzina właściwości. Ale to już dyskusja filozoficzna, każdy ma swoje zdanie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To twoje zdanie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ja trzymam się swojego zdania na temat display: none. Nie podobają mi się klasy typu "hidden", bo to tylko prosty tymczasowy stan, a nie jakaś rodzina właściwości. Ale to już dyskusja filozoficzna, każdy ma swoje zdanie. Klasa ma zasadniczy jeden argument "za". Co w przypadku n elementów? Wstawiasz wszędzie style inline? Poza tym, to nie odnosi się tylko do tymczasowego stanu - to zwykła klasa helpera i tyle. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 05:09 |