![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Hej, jakiś czas temu sobie napisałem moduł do cmsa do zarządzania projektami które aktualnie prowadzę i zastanawia mnie jedna rzecz...
Mam listę projektów, po naciśnięciu której rozwija mi się lista, ostatnia modyfikacja, oraz osoba która to zaktualizowała. I zastanawia mnie czy chcąc podejrzeć sobie co dana osoba zmodyfikowała - rozważam napisanie tejże funkcji, czy jestem w stanie odwołać się jakimś wydarzeniem w JS/bądź czym innym do aplikacji na komputerze dajmy na to Aptany żeby podejrzeć plik? Znacie jakieś rozwiązanie tego problemu? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widzisz, tutaj nie chodzi o kwestię bezpieczeństwa w sensie że można przełączyć to gdzieś w ustawieniach przeglądarki. To jest taka sama kwestia bezpieczeństwa jak dostęp do zawartości ramek z innej domeny/portu/protokołu. Nie można i już. Dlatego też activex doczekał się tylu expolitów, bo to faktycznie było wybitną głupotą na coś takiego pozwolić. Dlatego próba napisania swojej własnej wtyczki która coś takiego by obsługiwała jest najbardziej rozsądne, zwłaszcza że to ma być tylko dla ciebie, czy tam konkretnych osób.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 21:43 |