![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam... napisałem sobie encyklopedie... tresc pliku enc.php wyswietlajaca wyniki wyglada tak :
to dziala i jestem z tego bardzo zadowolony... ^^ ale nie wiem jak zrobic 2 rzeczy : otoz. ograniczyć $wiersz['tresc'] do 100 znakow i druga rzecz to podzielic wyniki na strony jezeli jest np. 40 takowych na dana litere... zeby na 1 strone miescilo sie 10 wynikow... i tworzyl sie link do nastepnej strony jezeli ilosc_wynikow > 10 ... moglby ktos pomoc ? z gory dziekuje, cya... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ehh... nic nie dalo :/ ... na pw podalem Ci adres stronki abys zobaczyl, a tutaj skrypt jaki mam w enc.php (w czesci)
[php:1:606b79424a]<?php $intLimit = 5; //ilość rekordów na stronie; if( empty( $id ) ) { $intCurrentPage = 0; } else { $intCurrentPage = $_GET['id']; } $resBaseHandle = mysql_connect("localhost", "revan", "bionwn"); mysql_select_db("klan", $resBaseHandle); $resResult = mysql_query("SELECT temat FROM hasla"); $intCount = mysql_num_rows($resResult); echo $intCount.'<br>'; $resResult = mysql_query("SELECT * FROM hasla LIMIT ".($intCurrentPage*$intLimit).",".$intLimit); while( $arrRow = mysql_fetch_array( $resResult ) ) { echo $arrRow[ 'autor' ].' - '.$arrRow[ 'tresc' ].'<br>'; } echo '<br>'; for($i = 0; $i<ceil($intCount/$intLimit); $i++) { echo ' <a href="index?jutsu=enc&?id='.$i.'">['.($i+1).']</a> '; } mysql_close($resBaseHandle); ?>[/php:1:606b79424a] jakbys mogl napisac caly skrypt tym razem dostosowany do mojego serwera to bylbym niezmiernie wdzieczny... hehe siedze nad tym od 8:00 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 19:43 |