![]() |
![]() |
--konrad-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Mam do Was dwa pytania : 1. Czy według Was zawód programisty (zwłaszcza projektanta stron internetowych) jest zawodem wymierającym ? Bo przecież obecnie osoba nie mająca pojęcia o programowaniu może stworzyć prostą stronę, stworzyć forum (większość studentów ma swoje fora przez które się komunikują) i nie potrzebujądo tego programisty 2. Czy warto (jesli oczywiście na pierwsze pytanie odpowiedź jest przecząca) przerobić kurs ESKK o projektowaniu stron i uzyskać jakiś certyfikat pod kątem znalezienia pracy jako projektant ? |
|
|
![]() |
-Andrzej.W.- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Co do kursów eskk w ogóle... Ja sobie swego czasu zakupiłem kurs kaligrafowania, taka moja pasja i powiem szczerze, nie warte są tych pieniędzy, ponieważ wszystko, czego się tykają poruszają po łepkach, praktycznie sam bym mógł napisać taki kurs, nie mając większej wiedzy w temacie. Myślę że w przypadku programowania, zdecydowanie nie warto. Prawda jest taka, że programować się uczysz całe życie i w większości robisz to sam, rozwiązując konkretne problemy. Gwarantuję, że po pierwszej lekcji z ESKK, w głowie pojawi Ci się 1000 pytań, na które nie dostaniesz żadnej odpowiedzi do końca kursu. Jeśli już wywalić kasę, to lepiej iść na jakiś stacjonarny kurs, na którym podstawy Ci wpoją, a i będziesz mógł na bierząco pytać lektora o wszystko, dużo bardziej wydajny jest(wiem z autopsji). Sam nie jestem jakimś kozakiem, bo trochę się bawię phpem i tyle, ale po 90 h takiego kursu, moja wiedza weszła od zera, do niezłego poziomu(jak na amatora oczywiście), a dodatkowo jeśli myślisz o programowaniu zawodowo, to masz jakiś tam papierek, który pokaże pracodawcy, że rozwijasz się i robisz coś w tym kierunku, oczywiście sam papier tak na prawdę w tym zawodzie niewiele znaczy, poza faktem, że działasz i kształcisz się. Reasumując, tak jak przedmówcy, zdecydowanie odradzam ESKK, na pierwszej lepszej stronie z darmowym kursem online znajdziesz więcej praktycznej wiedzy, a tu na forum zawsze znajdziesz wskazówki i pomoc. Pozdrawiam. Andrzej. Ten post edytował Andrzej.W. 23.06.2014, 11:40:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 10:04 |