![]() |
![]() |
--konrad-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Mam do Was dwa pytania : 1. Czy według Was zawód programisty (zwłaszcza projektanta stron internetowych) jest zawodem wymierającym ? Bo przecież obecnie osoba nie mająca pojęcia o programowaniu może stworzyć prostą stronę, stworzyć forum (większość studentów ma swoje fora przez które się komunikują) i nie potrzebujądo tego programisty 2. Czy warto (jesli oczywiście na pierwsze pytanie odpowiedź jest przecząca) przerobić kurs ESKK o projektowaniu stron i uzyskać jakiś certyfikat pod kątem znalezienia pracy jako projektant ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie jest pozbawiony sensu, bo assembler jako pierwszy język programowania podczas, gdy nie znasz żadnej logiki programowania to nie jest prosta sprawa. A więc do zrozumienia asemblera rozumiem potrzebna jest znajomość innego jezyka programowania ? Ja pare lat temu uczyłem się języka C. Nie zdążyłem jednak poznać programowania obiektowego bo byłem zmuszony uczyć się czegoś zupełnie innego. Nadal nie rozumiem co z tym wszystkim wspólnego ma matematyka i fizyka (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Jeśli ktokolwiek myśli że matematyka uczy logicznego myślenia to jest w wielkim błędzie. Umiejętność logicznego myślenia jest u ludzi uwarunkowana genetycznie i niestety nie możliwe jest jej zwiększenie. Może siętylko pogarszać: z wiekiem, w wyniku chorób mózgu, urazów mózgu itp. ale NIGDY nie da jej się poprawić (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A więc do zrozumienia asemblera rozumiem potrzebna jest znajomość innego jezyka programowania ? Ja pare lat temu uczyłem się języka C. Nie zdążyłem jednak poznać programowania obiektowego bo byłem zmuszony uczyć się czegoś zupełnie innego. Nadal nie rozumiem co z tym wszystkim wspólnego ma matematyka i fizyka (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Jeśli ktokolwiek myśli że matematyka uczy logicznego myślenia to jest w wielkim błędzie. Umiejętność logicznego myślenia jest u ludzi uwarunkowana genetycznie i niestety nie możliwe jest jej zwiększenie. Może siętylko pogarszać: z wiekiem, w wyniku chorób mózgu, urazów mózgu itp. ale NIGDY nie da jej się poprawić (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) Ten post pokazuję jak mało wiesz na temat ludzkiego mózgu i tym bardziej komputera. Może Twoje możliwości są ograniczone czymś takim jak genetyka ale nie przypisuj swojej ułomności innym ludziom którzy możliwe - wiedzą jak skutecznie rozwijać swóją wiedzę i dążyć do jej doskonalenia. Co ma komputer wspólnego z matematyką i fizyką? http://pl.wikipedia.org/wiki/Pr%C4%85d_elektryczny http://pl.wikipedia.org/wiki/Tranzystor http://pl.wikipedia.org/wiki/Przeka%C5%BAnik Zamiast iść na studia trzeba było iść do zawodówki żeby wiedzieć co ma komputer wspólnego z matematyką - programowanie, i fizyką - budowa. Ten post edytował mitorski 22.06.2014, 13:24:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 13:59 |