![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 5.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Pisze własna strone intenretową i mam pewien problem. Czy jest mozliwa podmiana zmiennych? Wyjasnie to na przykładzie:
jest plik zmienna.php w którym jest następujacy kod:
w pliku index.php jest:
i chodzi mi o ty by zmienna $wynik została nadpisana nad zmienną $zmienna1 w pliku zmienna.php. Czy jest to wogole mozliwe? Czy trzeba robic operacje na plikach? szukałem w googlach i nic nie znalazłem. Ten post edytował Krugal 5.06.2014, 11:16:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 1 Dołączył: 10.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem że nic nie wiem z tego co napisałeś, jedyne co zrozumiałem to cel skryptu - czyli za każdym odwiedzeniem strony jakaś wartość powiedzmy $czworceps zwiększa się o jeden.
Jako że php jest bezstanowe, czyli nie możesz stworzyć czegoś takiego w klasyczny sposób jakby to był flash albo c++. Czyli ile razy byś nie odświeżył strony
to zawsze otrzymasz 2 Jeżeli chcesz mieć możliwość zapisania stanu jakieś zmiennej, musisz skorzystać z zapisu do pliku, bazy danych, albo tablic $_SESSION, $_COOKIE, $_POST i $_GET Jeżeli ta gra ma być na więcej osób to proponuje bazę danych, ale jak jesteś zielony to zacznij może od tablicy $_GET albo $_SESSION. Zrobie jakiś prosty przykład, jak będziesz chciał obiektowo to pisz.
Ten post edytował grexlort 5.06.2014, 15:38:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 17:24 |