![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie.
Nie wiem jak zrobić jedną (wydaje się prostą) rzecz. Mianowicie utknąłem w xmlu. Mam plik feeds który wygląda tak:
I tutaj skryptem chcę wyciągać wszytkie "feed", parsować i dodawać do bazy:
I teraz nie umiem wziąć wszystkich "feed", biore tylko jedno. Czy pomoże mi ktoś wziąć wszystkie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzysz tablicę $idd po to, żeby lecieć po niej potem foreachem i deklarujesz zmienną $feed, którą znowu traktujesz foreachem. Zauważ, że to bez sensu powtarzać to samo enty raz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworzysz tablicę $idd po to, żeby lecieć po niej potem foreachem i deklarujesz zmienną $feed, którą znowu traktujesz foreachem. Zauważ, że to bez sensu powtarzać to samo enty raz. OK. Tylko to jest taki układ, że plik feed.xml pokazuje ścieżki do innych plików xml, które to właśnie pliki mają być wrzucane do bazy. A jak robię tak jak Wy podpowiadacie to mam bład: Warning: SimpleXMLElement::__construct() [simplexmlelement.--construct]: Entity: line 1: parser error : Start tag expected, '<' not found in /mundial/news/index.php on line 46 a kod mam taki
Ten post edytował Frugo75 26.05.2014, 21:46:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 15:02 |