![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym, żebyście ocenili skrypt kadrowania zdjęć. Jego zasada działania jest troszkę inna niż większości, dlatego liczę na oceny i ewentualną krytykę. Kod może zawierać masę błędów - starałem się przetestować go jak najlepiej, ale zdaję sobie sprawę, że może się jakieś znajdą.
http://requtize.github.io/cropimg/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 532 Pomógł: 24 Dołączył: 15.04.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@by_ikar - Plugin nie definiuje czym jest wypełniany pozostały obszar - to czy to będzie przeźroczyste tło, czy wypełniony kolorek obszar o wykadrowaniu pozostawiam programiście już na poziomie kadrowania w PHP. Fakt, z tymi buttonami masz rację, zamienię elementy. Jeśli chodzi o obramowanie, to chciałem dać użytkownikowi informację, gdzie się kończy obszar kadrowania. Jedyne na co wpadłem to to obramowanie - może masz jakiś inny pomysł?
@PrinceOfPersia - Niestety na stronach GitHub nie można umieszczać skryptów PHP więc nie ma tam przycisku "Wykadruj". Plugin działa na takiej zasadzie, że oblicza pozycję zdjęcia względem kadrowanego obszaru i wrzuca do inputów o danych ID wartości pozycji X, Y, wysokości oraz szerokości kadrowanego obszaru. W tedy można te wartości wysłąć formularzem lub AJAX i z poziomu skryptu PHP wykadrować obrazek. Ten post edytował adbacz 26.05.2014, 08:31:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 05:58 |